امروز : پنج شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
سیدوفوویر وایرمی ناشی از آدنوویروس را سریعا کاهش می دهد
دراین مطالعه که در بیمارستان king college لندن انجام شد تعداد شرکت کنندگان کم و شامل ۹ بیمار کودک بود. علایم بیماران شامل زردی و علایم گوارشی بوده و تست های خونی برای آدنوویروس بطور قطعی مثبت بودند . متوسط سن بیماران ۳٫۲ سال بود . دو بیمار در ۴ تا ۶ هفته قبل از پذیرش مبتلا به sars–COV2 بوده که بهبودی یافته بوده اند . ۶در نهایت بیمار از ۹ بیمار نیاز به پیوند کبد پیدا کردند .
همه بیماران ۵ میلی گرم بازای هرکیلوگرم یک بار در هفته برای دو هفته متوالی سیدوفوویر دریافت نمودند و در ادامه هفته ای یکبار تجویز و با توجه به عملکرد کلیه و نیاز به CRRT دوز سیدوفوویر ادجست ( adjust ) می شد , در صورت نیاز به CRRT دوز سیدوفوویر به ۲ میلی گرم بازای هر کیلوگرم کاهش داده می شد .
همچنین از ۶ بیمار نیاز به پیوند کلیه ; برای ۳ بیمار که نیاز به پیبوند داشتند سیدوفوویر قبل از پیوند تجویز شد این سه بیمار برای حداقل ۲ هفته پس از پیوند هیچ علامتی از ریکارنسی هپاتیت را نشان ندادند .
پس از دوز سوم سیدوفوویر در ۸ بیمار – آدنوویروس از خون پاک شد ( CLEARED ) و در یک بیمار ویروس از ۵٫۶ / LOG 10 در میلی لیتر به ۲٫۵ / LOG 10 در میلی لیتر کاهش یافت ولی احتمالا بدلیل عدم فالوآپ مناسب از پاک ( CLEARED ) شدن این بیمار اطلاعی ثبت نشده است و شاید CLEARED نیز شده باشد .
در شروع درمان عملکرد کلیه های ۹ بیمار نرمال بود . ۶ بیمار بخاطر انسفالوپاتی و هیپر آمونمیا CRRT شدند و ۴ بیمار پیوند کبد شدند . ۲ بیمار بخاطر مصرف تاکرولیموس و ۲ بیمار بخطر مصرف همزمان تاکرولیموس و سیدوفوویر افزایش کراتینین پیدا کردند .
بیماران در زمان ترخیص همگی بجز یک بیمار کراتینین نرمال داشتند .برای آن یک بیمار نیز – ۲ هفته پس از ترخیص کراتینین بحالت نرمال برگشت نمود .
در ۵ بیمار کراتینین موقتا اعداد بالا را نشان میداد ولی مجددا بحالت نرمال برمی گشت و غالبا کراتینین در محدوده طبیعی نوسان می کرد که این احتمالا بخاطر تاثیر CRRT در کنترل کراتینین بوده است و افزایش کراتینین را ماسکه می نموده است .
یافته های مطالعه : نفروتوکسیسیتی گذرا + کاهش سطح خونی آدنوویروس بخوبی + عدم برگشت هپاتیت پس از پیوندهای کبدی ( آلوگرافت ) انجام شده .
نتیجه مطالعه : استفاده کوتاه مدت سیدوفویر در کودکان با نارسایی حاد کبدی ناشی از آدنوویروس سالم ( SAFE ) است و بخوبی تحمل می شود و وایرال لود را بخوبی کاهش می دهد .
adenovirus , cidofover , آدنوویروس , سیدوفویر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.